Reiki alapok, reikiről bővebben

A Reiki (ejtsd: rejki) összetett szó, melynek első tagja,

a REI univerzálist, egyetemest, istenit,

míg a KI (máshol: csi) energiát, életerőt jelent.

Kínai megfelelője a LING CSI vagy VU CSI. Az egyiptomiak KÁ-nak (életerő, vitalitás) vagy AH-nak (fénylélek) hívták, a hinduk PRÁNÁ-nak. A szufik BARAKKÁ- nak nevezték, ami áldást, lélegzetet, az élet energiáját jelenti. Hippokratész “a természet gyógyító ereje”-ként említi, Paracelsus NUMIÁ-nak hívja, az alkimisták, pedig FLUIDUM-nak. A Huna filozófia szerint MANA a neve. A keresztény vallásban a SPIRITUS SANCTUS, vagyis SZENT SZELLEM a megfelelője.

Fogalmilag azonban – bárhogyan is nevezzük, mind ugyanazt jelentik: az Univerzális Életenergiát.

Ennek egy speciális alkalmazási, közvetítési módja a Reiki, amely a látszat ellenére nem bioenergia vagy természetgyógyászati módszer, hanem az Univerzum legmagasabb rendű megnyilvánulása. Holisztikusan, tehát a test-lélek-szellem EGYSÉGében hat és a betegség okát szünteti meg, feleslegessé téve ezáltal annak fizikai szinten történő megnyilvánulását. A Reikit közvetlenül nem lehet megtanulni, így elsajátításához nem szükségesek veleszületett képességek, előképzettség, vagy bármiféle speciális tudás. Mindenki számára hozzáférhető.

A rendszer teljes neve REIKI USUI SHIKI RYOHO, azaz az Univerzális Életenergia Usui-féle Természetes Gyógyító Módszere. Ez az energia ilyen megnyilvánulási formában  a reiki alapítója: Dr. Mikao Usui japán szerzetesnek köszönhetően vált újra elérhetővé primer beavatás formájában.

*          *          *

Reiki tanfolyam következő időpontját az oldalsávban találod.

A reki tanfolyamra, reiki képzésre akkor van szükség, ha szeretnél változtatni a saját életeden. Szeretnéd a saját életedet a magad kezébe venni, és a reiki tanfolyam után képessé válsz a saját gyógyításod mellett másoknak való segítségre is.

A reiki képzési rendszere a “gyógyítás” lehetőségén kívül a személyiség fejlesztő hatását kifejtve képessé teszi a reikist a jobb, és optimálisabb élet megvalósítására.

Ne hidd el, próbáld ki.

Visszatérés az oldal tetejére

Áttérés a reiki klub oldalára

Áttérés a reiki képzés oldalára

 

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught Exception: Cache directory not writable. Comet Cache needs this directory please: `/data/web/kaloerno.hu/html/wp-content/cache/comet-cache/cache/http/www-kaloerno-hu/kepzesek-tanfolyamok`. Set permissions to `755` or higher; `777` might be needed in some cases. in /data/web/kaloerno.hu/html/wp-content/plugins/comet-cache/src/includes/traits/Ac/ObUtils.php:367 Stack trace: #0 [internal function]: WebSharks\CometCache\Classes\AdvancedCache->outputBufferCallbackHandler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /data/web/kaloerno.hu/html/wp-includes/functions.php(5107): ob_end_flush() #2 /data/web/kaloerno.hu/html/wp-includes/class-wp-hook.php(303): wp_ob_end_flush_all('') #3 /data/web/kaloerno.hu/html/wp-includes/class-wp-hook.php(327): WP_Hook->apply_filters('', Array) #4 /data/web/kaloerno.hu/html/wp-includes/plugin.php(470): WP_Hook->do_action(Array) #5 /data/web/kaloerno.hu/html/wp-includes/load.php(1097): do_action('shutdown') #6 [internal function]: shutdown_action_hook() #7 {main} thrown in /data/web/kaloerno.hu/html/wp-content/plugins/comet-cache/src/includes/traits/Ac/ObUtils.php on line 367